Camino na kolečkách stále jede dál


Blíží se léto 2019 a Camino na kolečkách přichází s pár informacemi nebo chcete-li aktualitami. Na fotkách, které jsou z archivu Studijní a vědecké knihovny v Plzni, můžete vidět momenty z vernisáže výstavy, která se konala 5. června 2019. Fotografie v ambitu chodeb budou ke shlédnutí do 20. června 2019. A po pár dnech odpočinku se přesunou do Českého Krumlova, kde budou ke shlédnutí celé léto. Krumlovská výstava bude 12. v pořadí. Od první vernisáže v únoru 2018 v překrásných prostorách Univerzity Karlovy, v Karolinu uplynul více než rok a jsme vděční, že můžeme projekt Camino na kolečkách - na vozíku život nekončí představovat po celé České republice. Po prázdninách se řeší České Budějovice, dále Uherské Hradiště, Hradec Králové, opakovaně Praha - španělský institut Cervantes a snad přibudou ještě další. 

Honza s Petrem ani v letošním roce nelenili a absolvovali více než 20 besed na různých místech České republiky. Odměnou jsou jim pozitivní ohlasy a dobrý pocit z šíření Camino horečky do všech koutů. Je nám ctí, že jsme mohli osobně poznat Milana Langera, který se rozhodl vyrazit s partou šílenců na svém vozíku z Olomouce do Santiaga. Jak Milan sám říká, Honza pro něj byl motivací, neb když se dozvěděl, že nějaký Čech ujel Španělskem přes 600 km, tak přeci on  musí vyrazit z domova. A taky že vyrazil. 21. března 2019 a aktuálně se pohybují někde na pomezí Švýcarska a Francie. Už nyní před Milanem a jeho týmem smekáme, neb urazili pořádný kus cesty. Sledovat je můžete na facebook stránce Poutí k sobě.  Interaktivní mapa ke shlédnutí zde. Tlačítko, které umožňuje zaznamenávat aktuální polohu cleého týmu zapůjčila společnost SeniAngel. Díky jim za další neutuchající podporu.

Film Camino na kolečkách je od dubna 2019 ke shlédnutí v digitální distribuci a to na Aerovodu, odkaz zde. A též v O2 videopůjčovně, odkaz zde. Jsme rádi, že je tak film dostupný každému, kdo má chuť si ho prohlédnout. DVD je k prodeji jak v Česku tak na Slovensku. Odkaz na eshopy naleznete v odkazu v pravé liště stránky. Od června si též můžete ukrátit cestu žlutým autobusem či vlakem a v nabídce zábavního portálu byste náš dokument měli nalézt mezi českými filmy (dokumenty). Tak na co čekáte? Sbalte batoh a hezky vyrazte... :-)
A co Honza plánuje na letošní rok? Pár besed, vernisáží výstav. Snad se podívá i do dalších dvou či tří věznic, kde cítíme, že hovořit k lidem, jejichž život je pod neustálou kontrolou dává smysl. Honza letos žádné putování nechystá, byť se zúčastnil slavnostního otevření Zlaté stezky, což je dálková trasa na Šumavě. Krásná propagační videa jsou ke shlédnutí zde. V říjnu bude Honza hlavní postavou projektu FILMŠLAP, který spojí promítání filmu, malé sobotní putování a odpolední konferenci na téma doprovázené putování. Filmšlap se bude konat 18. a 19. října 2019. A počátkem října se též v budeme moci setkat na NaNa festivalu v Kutné Hoře, kde se promítne film

A na samý závěr si dovolíme prosbu o podporu. Krom výše uvedeného se Honza spolu se svými všemi třemi dětmi chystá na dovolenou do Chorvatska. Prvně od své nemoci se rozhodl za podpory Petra vzít všechny své děti najednou na delší dovolenou, delší než na víkend. Minulý rok to byly tři dny v Beskydech a letos to bude týden na jachtě v Chorvatsku. Možné to bude díky velkému srdci námořníka, Davida Vaniše, který už léta brouzdá Jaderské moře, poslední roky na jachtě Malá Tonka. I tak se ovšem bude jednat o finančně náročnou akci a tak potřebujeme sehnat ještě cca 20 tis. Kč. Pokud nás chcete podpořit, můžete darem na transparentní účet číslo: 2300015414 / 2010. Pohyby na účtě jsou k dohledání zde.

Celý tým Camina na kolečkách vám přeje krásné léto, pevný krok na cestách a těšíme se někde na setkání.