DVD Camino na kolečkách a další novinky

Před Vánoci jsme se rozhodli vydat film Camino na kolečkách na DVD. A povedlo se. Prvních 150 ks je u svých majitelů a další čekají třeba na Vás. Víte o někom, kdo by chtěl film vidět, mohl by ho inspirovat a motivovat? Neváhejte a objednejte si ho.


V Česku DVD objednávejte u partnera, společnosti ToActivity, která nás v putování do Santiaga též podpořila. DVD k objednání zde.

Na Slovensku DVD k objednání zde v obchodě MPKS, jehož provozovatelem je LifeTV.sk, která též dokument uvedla 1. ledna 2019 a jeho reprízu připravuje na Velikonoce letošního roku.

V konečné fázi je též příprava pro uvedení v rámci České televize, očekáváme, že film bude uveden na ČT2 v rámci dokumentárního klubu, někdy na přelomu jara a léta.

Též jsme uzavřeli smlouvu se společností Bontonfilm, která zajistí distribuci napříč digitálními platformami, jako je Netflix, či Voyo. TV Noe náš dokument premiérově, jako první celoplošná televize uvedla 29. prosince 2018 a v repríze 30. prosince 2018. Též jsme uzavřeli smlouvu s CS Filmem, který dokument nasadí v dubnu letošního roku.

Stále se snažíme nalézt zahraničního distributora, který by dokument uvedl v zahraničí. Film získal pár zahraničních ocenění, což nás těší, ale konkrétní smlouvu o distribuci se nám zatím uzavřít nepodařilo.

Z novinky, o kterou se s vámi chceme podělit je, že v Olomouci se zrodil odvážný plán, hodný respektu a obdivu. Milan Langer sestavil tým a doslova za pár dnů vyrážejí na epickou pouť do Santiaga. V cestě jim stojí cca 3400 km. Milan je upoután na invalidní vozík a zcela odkázán na pomoc druhých. Jejich cestu sledujte na facebook stránce Poutí k sobě.

Petr s Honzou utlumují jejich besedování, za minulý rok absolvovali více než 70 setkání a besed, na kterých se podělili o zážitky a zkušenosti z putování na vozíku. Navštívili základní i střední školy, různé sociální zařízení a domovy pro seniory a v neposlední řadě proběhlo mnoho besed pro veřejnost. Též se na konci listopadu vydali na týdenní turné po Slovensku, které mělo velký úspěch.

Po Česku stále putuje výstava Camino na kolečkách, která se aktuálně nachází v Loretě Rumburk. Přehled dalších výstav a s tím pojených vernisáží a besed naleznete zde.

A co se chystá? Chystá se kniha, která vyjde v rámci nakladatelství AOS Publishing. Pokud vše klapne, letní křest se nezadržitelně blíží. A do kalendáře si zaneste 18. a 19. října 2019, kdy se uskuteční FILMŠLAP. V pátek se těšte na projekci filmu s besedou v Uherském Hradišti, v kině Mír a v sobotu od 9:00 po mši v kostele sv. Ducha putování na Velehrad. Program bude pokračovat odpoledne besedou / panelovou diskuzí se zajímavými osobnostmi z oblasti poutnictví. Více info určitě najdete včas na www.caminonakoleckach.cz. Těšíme se na všechna budoucí setkání s Vámi.

Na úplný závěr se Petr Hirsch, hlavní organizátor celého projektu může pochlubit krátkým vystoupením v Událostech Komentářích, kde se objevilo též pár ukázek z Camina na kolečkách.

Za celý tým Camina Vám přeji pohodový závěr zimy, nohy i v ruce v teple a krásný příchod jara.


Petr Hirsch