HitHit kampaň spuštěna

Upřímně, měli jsme z toho trochu strach. Budou nám lidé chtít přispět na nějaké putování a točení dokumentu? Ovšem uvnitř jsme cítili, že děláme správnou věc. Hned po novém roce, konkrétně 3. ledna se prvně setkal Tomáš, Eva, Honza a já. (více o nás zde) Zdravé jádro týmu. Honza v roli poutníka s roztroušenou sklerózou, Tomáš jako kameraman a člověk, který miluje přírodu a dobrodružství. Eva, jako mladá, nadějná režisérka, která má ráda životní příběhy a já - Petr Hirsch, který miluje putování, dálkovou chůzi a rozhodl se pomáhat druhým. Díky pochopení a podpoře Petra a Heleny Macháčkových, kteří se starají o provoz Divadla Kámen jsme získali zázemí k prvnímu setkání a natočení pilotních záběrů pro kampaň, kde s Honzou představujeme cestu Camino na kolečkách. Jak to celé dopadlo? Můžete vidět na videu, které je na úvodu této stránky.

Pak už následoval měsíc práce. Úvodní karikaturu pro nás nakreslil Miroslav Kemel, tu rozpohyboval kamarád poutník Manuel Preuss. Eva dala kostru a scénář celého videa a Tomáš to bravurně a trpělivě asi 10x celé přestříhal.

Vymyslet odměny, napsat průvodní texty, doplnit obrázky. Korektury a opravy. Díky za připomínky všem, kteří si to přečetli a napsali co si o kampani myslí. A pak přišel den D, čtvrtek 9. února a spuštění kampaně.

Končí páteční den a po dvou dnech je vybráno 25% cílové částky. Upřímně, tohle jsem si osobně nedovedl představit ani v nejbujnějších snech. Díky Vám všem, kteří jste se rozhodli do toho jít s námi. Věřím, že nebudete litovat. A vy, kteří zvažujete zda nás podpořit, neváhejte. Kampaň ještě nějaký týden poběží, odměn je dost, ale třeba by se mohl stát, že Vám nějakou oblíbenou vyfoukne někdo před Vámi. Můžete jít přes tento odkaz, nebo klikněte na odkaz na konci článku.

A dnes také vyšel první článek, za jehož zpracování děkujeme Tomáši Plecháčovi. Ke shlédnutí je zde.

Nejlepší příběhy píše stejně život sám. A co nás čeká dál? Úspěšně dokončit sbírkovou kampaň. Honza na konci února navštíví Domov svatého Josefa, kde pohovoří o své cestě do Turecka v roce 2015. A v březnu se do domova vydáme znovu i s kamerou pořídit pár záběrů a povzbudit další pacienty s roztroušenou sklerózou. Mezitím už bude čas na nákup letenek, ladění potřebného vybavení a řešení dalších operativních věcí.

Přejeme Vám dobré dny a díky, že v tom nejsme sami.